top of page

De Werkgroep

Handen uit de mouwen

Een schip dat vaart moet goed onderhouden worden. En dat doen we met elkaar. Als Werkgroep plegen we een aantal keer per jaar onderhoud. Sommige mensen uit onze groep varen niet - of nauwelijks - op de schepen maar vinden het vooral leuk om mee te werken aan het onderhouden van onze schepen als historisch erfgoed van Wieringen. 

We kunnen alle handen gebruiken. En van iedereen die dat leuk vindt. Er zijn bepaalde dagen in het winter- en zomerseizoen dat we alle hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld helpen 

  • schoonspuiten

  • krabben

  • schuren

  • lakken

Dat doen we in de zomer wanneer de schepen in de haven van Den Oever liggen.
In de winter wanneer de schepen op het droge liggen bij De Haukes. 

Je helpt ons al met een paar uurtjes van je tijd. Laat je telefoonnummer of je e-mailadres achter wanneer we je kunnen berichten om mee te helpen. In overleg met elkaar wordt afgestemd wanneer we precies aan de slag gaan. We werken met elkaar als een gezellige ploeg mensen. Voor koffie, thee, Wieringerkoeken en sterke verhalen wordt gezorgd.  

Meehelpen: Tekst
Meehelpen: Galerij

Boetertje kopen

Lekker én geneeskrachtig!

Eind 18e eeuw werden op de westzijde van het eiland Wieringen enkele barakken of boeten geplaatst. Dat was waar teruggekeerde schepen in “kwalentie” gingen. Dat gebied staat nog steeds bekend als “De Quarantaine”.

De bemanning nam rum mee naar de boeten die ze met de wortels van het rond Wieringen groeiende zeegras verrijkten om aan het drankje de kenmerkende smaak te geven. Het precieze recept werd onlangs teruggevonden. We noemen het “Boetertje”. Het drankje wordt graag gedronken aan boord, in de nettenboet maar ook in de huiselijke sfeer laat het zich goed smaken.

Geniet ervan!

Losse kruik € 16,95
Kruik in geschenkverpakking € 24,95

Meehelpen: Meer informatie

Doneer

De schepen blijven bestaan dankzij de mensen die helpen met het onderhouden en in de vaart houden.

Er is ook geld nodig om dit te kunnen ondersteunen. Doneren kan door een bedrag over te maken naar ons rekeningnummer: NL04 INGB 0001 2358 25 tnv Stichting WR60 en WR4.

Meehelpen: Tekst

ANBI

Belastingvoordeel bij schenking

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Stichting WR60 en WR4 doet dat en is een culturele ANBI. 

Doneer je aan onze stichting, dan levert dat fiscaal voordeel op!

Je krijgt bij de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting giftenaftrek.

Dat betekent dat je, door ons geld te schenken, zelf minder belasting hoeft te betalen!

Schenken kan op rekeningnummer: NL04 INGB 0001 2358 25 tnv Stichting WR60 en WR4.

BIC: INGBNL2A
ANBI/RSIN nummer: 816111492
KVK: 41240308

Onze dank is groot 

Meehelpen: Tekst

Contact

Hartstikke leuk om van je te horen. Mail ons of kom langs op De Havenboet in Den Oever voor koffie, thee en een Wieringerkoek.

De NAW gegevens van de Stichting WR60 en WR4 zijn:

De Havenboet
Havenkade 3a, 1779 GT,  Den Oever
hallo@wr60wr4.nl 
06 – 20 13 53 37

RSIN nummer: 8161.11.492
Bank: NL04 INGB 0001 2358 25
Kamer van Koophandel: 41240308


Doelstelling:
Volgens de oprichtingsstatuten is het doel van de Stichting WR60 en WR4: "Het bevorderen en instandhouden van de oude Wieringer schepen en vissersschepen."

Bedankt voor de inzending!

Meehelpen: Contact
bottom of page